Meteen naar inhoud

Zondag 29 september 2024 van 13u30 tot 17u 30 : OPEN ATELIER bij Mi Joya chocolate maker !

Nieuwsblad : Mi Joya en de passie voor chocolade (20 juni 2017)

Nieuwsblad : Mi Joya en de passie voor chocolade (20 juni 2017)

Het gaat middenstands gewijs goed met Tervuren. En dat in tegenstelling met veel omliggende gemeenten die blijven kampen met nog te veel leegstand en dus weinig shop-animo. Opvallend is dat Tervuren bijzondere zaken weet aan te trekken. Skandinavische design, English books, artisanale producten,... In de Klarastraat openden Caroline Aussems en Nicolas De Schaetzen hun Mi Joya. Traditional chocolate maker, staat op het visitekaartje.

Michel Van Mullem
Nicolas is ambachtelijk chocolatier en ijsbereider en zijn vrouw Caroline is al heel erg lang gepassioneerd door chocolade. Tijdens een reis in Mexico en een bezoek aan een cacaoplantage kwamen ze op het idee om zelf chocolade te beginnen maken. Concreet betekent dan ook van cacaoboon tot chocoladereep. 'De productie ervan begon stapsgewijs met testen in de huiselijke keuken, op kleine machines', klinkt het. De resultaten bleven echter nietuit. Eind 2016 openden Caroline en Nicolas hun atelier en winkel in Tervuren. Hun zaak oogt erg aantrekkelijk maar vooral 'open'. Eenieder wordt meteen geconfronteerd met het atelier dat achter de toog van de winkel begint en inkijk geeft in de interne keuken. Nicolas toonde ons ook zijn voorraad diverse cacaobonen en hij laat ons proeven want de originele chocoladesmaak is bij menig product uit de supermarkt inmiddels ver te zoeken.
 • Plantage

  'De naam 'Mi Joya' verwijst nog steeds naar de cacaoplantage, La Joya, die we bezochten in Mexico en waar onze plannen voor het eerst gesmeed werden', vertellen Caroline en Nicolas. 'Bovendien betekent de naam ook 'mijn juweel, mijn parel' in het Spaans. De magische cacaoboon kan je daar dus ook in zien, de boon waar je zo'n heerlijke chocolade mee kan maken. De cacaobonen worden gekocht uit verschillende origines (Cuba, Venezuela, India,...) en worden verwerkt tot repen chocolade met uiteenlopende smaken. Daarbovenop draaien we ook vers roomijs in het atelier, waar er ook zoveel mogelijk met streekproducten wordt gewerkt'

  Origineel artikel : Het Nieuwsblad

 • Oudere post
  Niewere post
  Sluit (esc)

  WELKOM bij Mi joya chocolate maker

  Ontvang 10% korting op je eerste bestelling met promo code START10 !

  Age verification

  By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

  Zoek

  Aan winkelmandje toegevoegd