Meteen naar inhoud

Zondag 29 september 2024 van 13u30 tot 17u 30 : OPEN ATELIER bij Mi Joya chocolate maker !

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Beste chocolade liefhebber, welkom op onze maandelijkse nieuwsbrief !
Hier verneem je meer over ons, het werk van je chocolademaker, nieuwigheden, events en nog veel meer...

Het hoogtepunt van het begin van het jaar was voor ons het eerste open atelier...  Wat een succes! Zoveel enthousiaste kinderen en volwassenen die met veel aandacht naar ons luisterden en onze chocolade ontdekten. We kijken al uit naar de volgende editie op 26 februari.
14 februari: dag van de liefde
Valentijn en chocolade... De ene kan niet zonder de andere.  Daarom hebben wij wat nieuwigheden ontworpen, enkel deze maand beschikbaar.  Wat denk je van een witte chocolade met gekristalliseerde rozen?  Of liever donkere hartjes gevuld met een huisgemaakte amandel/lavendel praliné?
Verwen je geliefde deze maand wat extra!
Dangerous Liaisons: laatste dagen om je in te schrijven!
Binnen een paar dagen is het zover: onze eerste chocolade en wijn tasting.  Dit zijn de dagen waarop je je kan inschrijven:
  • vrijdag 10 februari om 19u (in Molenbeek)
  • zaterdag 11 februari om 19u (bij Mi Joya in Tervuren)
Een ideale activiteit voor Valentijn of gewoon om een heerlijk moment door te brengen.

Oorsprong cacaobonen: Congo

De provincie Ituri, gelegen in het noord-oosten van Congo, bevat de grootste populatie okapi’s ter wereld.  Spijtig genoeg is deze prachtige regio ook gekend voor zijn conflicten en geweld: rebellen en bandieten plegen moorden en vernieling, waardoor de lokale bevolking de regio verlaat.  Illegale jacht en houtkap verstoren de natuurlijke habitat van de okapi’s. 

Dit zorgt voor een hele uitdaging voor Silva Cacao (met wie wij samen werken voor de selectie van onze cacaobonen) en hun partners.  Zij hebben hiervoor de “Congo Ituri Cacao Project” opgericht.  Hiermee willen ze de lokale cacaoboeren en hun families ondersteunen door een betere cacao te oogsten en deze dan aan een betere prijs te kunnen verkopen. 

 Regio: provincie van Ituri, noord-oosten van RD Congo

Organisatie: 1.500 kleine cacaoboeren verdeeld over 2 cooperatieven (Cacao Okapi en UPCCO)

Soort cacaobonen: Trinitario & Forastero

Smaakprofiel: 4 verschillende premium cacao’s die elk zijn specificiteit hebben zoals gedroogde vruchten, cookie, vanille, geroosterde noten, kruiden, floraal,…

Fermentatie cacaobonen: De boeren zijn opgeleid om de temperatuur en PH-waarde tijdens de fermentatie onder controle te houden.  Bananenbladen worden gebruikt voor het afdekken van de bonen tijdens de fermentatie.

Huidige situatie: In 2022 hebben de cacaobonen een bio en fairtrade certificatie behaald. Vanaf dit jaar willen Silva Cacao en partners de bosbedekking monitoren met de hulp van de NGO Wild Conservation Society.

Natuur: boslandbouw systeem zonder gebruik van pesticiden of chemische kunstmest.  Bomen van het bos worden niet omgekapt om schaduw te behouden voor de cacaobomen.

Oudere post
Niewere post
Sluit (esc)

WELKOM bij Mi joya chocolate maker

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling met promo code START10 !

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Aan winkelmandje toegevoegd