Het gaat middenstands gewijs goed met Tervuren. En dat in tegenstelling met veel omliggende gemeenten die blijven kampen met nog te veel leegstand en dus weinig shop-animo. Opvallend is dat Tervuren bijzondere zaken weet aan te trekken. Skandinavische design, English books, artisanale producten,... In de Klarastraat openden Caroline Aussems en Nicolas De Schaetzen hun Mi Joya. Traditional chocolate maker, staat op het visitekaartje.
Plantage
'De naam 'Mi Joya' verwijst nog steeds naar de cacaoplantage, La Joya, die we bezochten in Mexico en waar onze plannen voor het eerst gesmeed werden', vertellen Caroline en Nicolas. 'Bovendien betekent de naam ook 'mijn juweel, mijn parel' in het Spaans. De magische cacaoboon kan je daar dus ook in zien, de boon waar je zo'n heerlijke chocolade mee kan maken. De cacaobonen worden gekocht uit verschillende origines (Cuba, Venezuela, India,...) en worden verwerkt tot repen chocolade met uiteenlopende smaken. Daarbovenop draaien we ook vers roomijs in het atelier, waar er ook zoveel mogelijk met streekproducten wordt gewerkt'
Origineel artikel : Het Nieuwsblad