Directement au contenu

Le dimanche 29 septembre 2024 de 13h30 à 17h30 : ATELIER PORTES OUVERTES chez Mi Joya chocolate maker !

Nieuwsblad : Mi Joya en de passie voor chocolade (20 juni 2017)

Nieuwsblad : Mi Joya en de passie voor chocolade (20 juni 2017)

Het gaat middenstands gewijs goed met Tervuren. En dat in tegenstelling met veel omliggende gemeenten die blijven kampen met nog te veel leegstand en dus weinig shop-animo. Opvallend is dat Tervuren bijzondere zaken weet aan te trekken. Skandinavische design, English books, artisanale producten,... In de Klarastraat openden Caroline Aussems en Nicolas De Schaetzen hun Mi Joya. Traditional chocolate maker, staat op het visitekaartje.

Michel Van Mullem
Nicolas is ambachtelijk chocolatier en ijsbereider en zijn vrouw Caroline is al heel erg lang gepassioneerd door chocolade. Tijdens een reis in Mexico en een bezoek aan een cacaoplantage kwamen ze op het idee om zelf chocolade te beginnen maken. Concreet betekent dan ook van cacaoboon tot chocoladereep. 'De productie ervan begon stapsgewijs met testen in de huiselijke keuken, op kleine machines', klinkt het. De resultaten bleven echter nietuit. Eind 2016 openden Caroline en Nicolas hun atelier en winkel in Tervuren. Hun zaak oogt erg aantrekkelijk maar vooral 'open'. Eenieder wordt meteen geconfronteerd met het atelier dat achter de toog van de winkel begint en inkijk geeft in de interne keuken. Nicolas toonde ons ook zijn voorraad diverse cacaobonen en hij laat ons proeven want de originele chocoladesmaak is bij menig product uit de supermarkt inmiddels ver te zoeken.
 • Plantage

  'De naam 'Mi Joya' verwijst nog steeds naar de cacaoplantage, La Joya, die we bezochten in Mexico en waar onze plannen voor het eerst gesmeed werden', vertellen Caroline en Nicolas. 'Bovendien betekent de naam ook 'mijn juweel, mijn parel' in het Spaans. De magische cacaoboon kan je daar dus ook in zien, de boon waar je zo'n heerlijke chocolade mee kan maken. De cacaobonen worden gekocht uit verschillende origines (Cuba, Venezuela, India,...) en worden verwerkt tot repen chocolade met uiteenlopende smaken. Daarbovenop draaien we ook vers roomijs in het atelier, waar er ook zoveel mogelijk met streekproducten wordt gewerkt'

  Origineel artikel : Het Nieuwsblad


 • Article précédent
  Article suivant
  Fermer (esc)

  BIENVENU(E) chez Mi Joya chocolate maker

  Bénéficiez de 10% de réduction sur votre première commande avec le code promo START10 !

  Vérification de l'âge

  En cliquant sur enter, vous confirmez que vous êtes en âge de consommer de l'alcool.

  Recherche

  Ajouté au panier